Wat kan ik voor jou betekenen?

Het begon in december 2018. Mijn buik zette op, ik was erg moe en ging gemiddeld 15 keer per dag naar het toilet.
De klachten verergerde en uiteindelijk werd ik opgenomen in het ziekenhuis. Daar kreeg ik de diagnose ziekte van Crohn, dit is een chronische ontstekingsziekte van de darmen. Toen besefte ik: je hebt maar één gezondheid, wees daar zuinig op. 

Mijn lichaam liet mij in de steek

Waarom deed mijn lichaam niet 'gewoon' wat het hoorde te doen? Mijn wereld werd klein, ik kon en durfde amper het huis uit omdat ik bang was dat er plotseling iets met mij zou gebeuren. Steeds vaker vroeg ik mij af of ik ooit weer de 'oude' Kayleigh zou worden. 

Lichamelijk en geestelijk uitgeput  

Na een zoektocht van een half jaar zorgde het medicijn Infliximab ervoor dat mijn darmziekte onder controle bleef, maar mijn algehele gezondheid verbeterde niet. Lichamelijk was ik uitgeput, mijn buik deed zeer en ik was extreem vermoeid. Geestelijk voelde ik angst, verdriet en woede. Regelmatig vroeg ik mij af of ik ooit weer kon werken en leuke dingen kon doen. Op een gegeven moment besloot ik dat het zo niet langer kon, ik nam de regie over mijn leven terug. Ik volgde vijf voedingsopleidingen, kreeg ik revalidatietherapie bij Revalis, experimenteerde ik in de keuken en bracht ik mijn kookboek Kayleigh Kookt uit. 

Voeding & leefstijl 

Door mijn studies én ervaring ontdekte ik van welke voeding mijn darmen blij werden en welke voedingsmiddelen ik beter kon vermijden. Mijn eetpatroon en leefstijl gooide ik volledig om. Sindsdien verminderde mijn buikklachten, zit ik lekkerder in mijn vel en voel ik mij energieker. Dat gun ik jou ook. Door mijn ervaring weet ik als geen ander hoe darmklachten jouw leven negatief kunnen beïnvloeden: je bent moe, hebt pijn, zit vaak op het toilet, durft het huis amper uit, doet weinig leuke dingen, ervaart nauwelijks plezier en je voelt onbegrip vanuit de directe omgeving. 


Het is mijn missie om mensen met darmklachten te helpen. Als orthomoleculair voedingsdeskundige én ervaringsdeskundige begeleid ik mensen met praktische voeding- en leefstijladviezen naar een zorgeloze buik. Mijn aanpak is holistisch, wat wil zeggen dat ik verder kijk dan alleen de darmen. De hele spijsvertering werkt van mond tot kont met elkaar samen en beïnvloedt elkaar. Samen pakken we in kleine stappen de oorzaak van jouw buikklachten aan.

Wil jij...

  • Ondersteuning bij de reguliere behandeling van Crohn of Colitis Ulcerosa? 
  • Zonder opgeblazen buik en buikpijn de dag doorkomen?
  • Af van klachten zoals verstopping, diarree, winderigheid of (brandend) maagzuur?
  • Weer ontspannen naar het toilet kunnen gaan?
  • De dag fluitend & energiek(er) beginnen én doorkomen?
  • Leren luisteren naar de signalen van jouw lichaam?
  • Een voedingspatroon vinden dat écht bij jou past?